Hoe word alcoholvrij bier gemaakt?

  • Geplaatst op
  • Door Angela
  • 0
Hoe word alcoholvrij bier gemaakt?

Alcoholvrij bier is de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? Ontdek de technieken die brouwers gebruiken om een heerlijk alcoholvrij biertje te creëren!

Vacuümdestillatie

Bij vacuümdestillatie brouwt de brouwer eerst een normaal bier met alcohol. Vervolgens wordt het bier verwarmd onder vacuüm, zodat de alcohol bij een lagere temperatuur verdampt. Hoewel sommige aroma's verloren kunnen gaan, worden deze later weer toegevoegd, zodat je kunt genieten van een smaakvol alcoholvrij biertje.

 

Alternatieve gisten

Een andere innovatieve methode is het gebruik van speciale gistsoorten. Sommige gisten produceren alleen alcohol bij specifieke temperaturen. Zodra die temperatuur is bereikt, stopt het fermentatieproces. De Saccharomycodes Ludwigii is zo'n gist die minder alcohol produceert. Probeer bijvoorbeeld de VandeStreek Playground IPA 33CL, gebrouwen met deze bijzondere gist!

 

Omgekeerde osmose

Bij omgekeerde osmose wordt het bier door een dunne filter gehaald, die alcohol en water scheidt. Na filtering worden water en koolzuur weer toegevoegd. Hoewel deze methode effectief is, is het kostbaar en kan het smaken achterlaten in het membraan.

 

Conclusie

Het maken van alcoholvrij bier is een interessante mix van technieken en innovaties. Van vacuümdestillatie tot speciale gisten, elke methode biedt unieke smaken en ervaringen. Proost op de veelzijdigheid van alcoholvrij bier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »